Splošno

 

Center KemikUm – razvojno-inovacijski učni laboratorij UL Pedagoške fakultete je inovativno učno okolje namenjeno učencem, dijakom ter prihodnjim in aktivnim učiteljem kemije.

 

 

Pri snovanju aktivnosti izhajamo iz potreb ključnih deležnikov ter raziskovalnih spoznanj s področja kemijskega izobraževanja v nacionalnem in mednarodnem prostoru.

 

 


Sodelavke in sodelavci Centra KemikUm


prof. dr. Vesna Ferk Savec (UL PEF), predstojnica Centra KemikUm

prof. dr. Iztok Devetak (UL PEF)
doc. dr. Katarina Senta Wissiak Grm (UL PEF)
doc. dr. Miha Slapničar (UL PEF)
asist. Špela Hrast (UL PEF), urednica portala KemInfo
asist. Katarina Mlinarec (UL PEF), urednica spletne strani Centra KemikUm
asist. Luka Vinko (UL PEF)
asist. Taja Klemen (UL PEF)
Blaž Zupančič, študent demonstrator (UL PEF)


Začetki Centra KemikUm

Ob sodelovanju današnjih sodelavcev Centra KemikUm že vrsto let potekajo različne organizirane dejavnosti s področja kemije in naravoslovja za učence, dijake oz. učitelje, kot npr. izobraževanja in seminarji za učitelje, dogodki Kemija je eksperimentiranje! (od l. 2011 naprej), Kemija v življenju (l. 2012), Kemija z mislijo na jutri (2017), Kemija rešuje zločin (l. 2018), KemikUm raziskuje ipd. Zaradi velikega interesa za tovrstne dejavnosti s strani različnih deležnikov so spomladi leta 2017 stekle aktivnosti za ustanovitev Centra KemikUm -razvojno-inovacijskega učnega laboratorija na Univerzi v Ljubljani Pedagoški fakulteti. Ustanovitev Centra KemikUm je bila odobrena na 6. redni seji Senata Univerze v Ljubljani Pedagoške fakultete v študijskem letu 2016/2017, 23. marca 2017, Sklep 4 in 5, kjer je bila za prvo predstojnico izvoljena dr. V. Ferk Savec (obdobje 2017 – 2021).


Center KemikUm – praznuje svoj rojstni dan na Unescov Dan Zemlje – 22. aprila 2017.

 


Vključevanje v nacionalne in mednarodne iniciative s področja eksperimentalnega dela

Morda vam bo všeč tudi...