Udeležba na mednarodni konferenci Green STEM v Blagoevgradu, Bolgariji

V okviru Erasmus+ projekta Green STEM Model for Teachers Education (povezava do spletne strani projekta: https://greenstem.swu.bg/), je od 18. do 20. junija 2024 v Blagoevgradu, Bolgariji potekala mednarodna konferenca Green STEM (International Green STEM conference), ki so se je udeležili partnerji iz sodelujočih držav v projektu, iz Bolgarije, Turčije, Grčije in Slovenije. 

Glavne teme konference so bile: The Future of Green STEM in Europe, Green Innovations in STEM Education, Collaborative Projects and Best Practices in Challenges and Opportunities in Green STEM Education.

Program konference si lahko podrobneje ogledate na povezavi.

Predstavnici iz Slovenije prof. dr. Vesna Ferk Savec in asist. Katarina Mlinarec, sodelavki UL Pedagoške fakultete in Centra KemikUm, sta na konferenci sodelovali z naslednjimi prispevki:

  • Green Chemistry Education and Education for Sustainable Development Initiatives, prof. dr. Vesna Ferk Savec
  • Green Innovations in STEM Education: Slovenian Perspective, asist. Katarina Mlinarec, prof. dr. Vesna Ferk Savec
  • Opportunities for development and collaboration in the future: Examples of GREEN STE(A)M Projects and Good Practices in Slovenia, prof dr. Vesna Ferk Savec, asist. Katarina Mlinarec

Dogodek je bil dragocena priložnost za povezovanje, izmenjavo izkušenj in idej o pomembnosti zelene kemije in izobraževanja za trajnostni razvoj.



Morda vam bo všeč tudi...