Vabilo k sodelovanju v okviru projekta Zeleni prehod v kemijski tehnologiji

Spoštovani, 

v okviru projekta Univerze v Ljubljani za trajnostno družbo – ULTRA in pilotnega projekta z naslovom Zeleni prehod v kemijski tehnologiji, v katerem sodelujemo partnerji iz Univerze v Ljubljani Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, Pedagoške fakultete, Pravne fakultete in Fakultete za računalništvo in informatiko, želimo nasloviti izzive sodobne kemijske in sorodne industrije ter nuditi usmeritve pri integraciji zelenih tehnologij v procese izobraževanja mladih – prihodnjega kadra, zaposlenih v industriji, kot tudi projektnih/gospodarskih odločevalcev.  

V okviru delovnega sklopa Integracija zelenih tehnologij v procese izobraževanja bomo razvili in izvedli mikrotečaj, kjer bodo predstavljene aktualne tematike in problematike s področja zelenih tehnologij ter nekateri pristopi integracije teh tematik v poučevanje in učenje kemijskih vsebin, predvsem v srednjih šolah. 

Ker se nam zdi pri tem sodelovanje s srednješolskimi učitelji in učiteljicami kemije ključnega pomena, vas vljudno vabimo k udeležbi na fokusnem intervjuju, katerega namen bo pridobitev informacij in zaznava potreb s strani srednješolskih učiteljev in učiteljic kemije, da bomo izvedbo mikrotečaja v čim večji meri prilagodili potrebam iz šolske prakse. Na fokusnem intervjuju se bomo osredotočili na štiri aktualne teme, in sicer: 1) Čiščenje odpadnih voda, 2) Učinkovita izraba energije, 3) Polimerni materiali in 4) Izraba lesne biomase.  

Fokusni intervju bo potekal na daljavo v mesecu novembru 2023 (v dogovorjenem terminu s prijavljenimi in bo obsegal predvidoma 45 minut). Lepo vabljeni, da svoj interes za sodelovanje v fokusni skupini sporočite do ponedeljka, 6. 11. 2023 na elektronski naslov kemikum@pef.uni-lj.si  

Hvala in lep pozdrav, 
ekipa pilotnega projekta Zeleni prehod v kemijski tehnologiji  

Morda vam bo všeč tudi...